• Imprimeix

Com haurien de ser els edificis dels centres educatius del futur?

Equipaments educatius

Les noves metodologies pedagògiques situen els alumnes al centre del procés d'aprenentatge, fet que genera noves maneres de treballar a l'aula i potencia un aprenentatge col·laboratiu de competències i habilitats.

Aquestes noves metodologies pedagògiques impliquen la concepció d'uns espais educatius versàtils i globals que considerin les aules, els espais relacionals i exteriors com a veritables espais d'aprenentatge més enllà de les seves funcions tradicionals de circulació i esbarjo.

El Departament d'Ensenyament ha iniciat la tasca de transformació dels programes constructius per a nous centres educatius amb la finalitat d'introduir-hi una mirada pedagògica. Aquesta mirada també s'ha de veure reflectida als centres on s'ha de fer obres d'ampliació i millora.

Vols dir-hi la teva?

  • Els edificis educatius han de facilitar les metodologies actives i participatives.
    Com t'imagines els nous edificis escolars? Quins en serien els elements fonamentals?
  • Les obres d'ampliació i millora poden suposar una bona oportunitat per estendre aquests canvis. Quines millores es podrien aplicar als centres ja existents per aproximar-los a les necessitats d'aquest canvi metodològic?
  • Entenem el mobiliari com a part fonamental de l'equipament del centre, atès que pot facilitar noves formes de gestió pedagògica. Actualment el procés de dotació del mobiliari es basa en l'oferta d'un catàleg a partir del qual els centres fan la demanda segons les seves necessitats. Quins canvis proposaries a l'actual model de gestió?
  • Es consideren els exteriors com a espais educatius on s'hi poden desenvolupar activitats lectives i també activitats d'esbarjo. Quines són les característiques que haurien de tenir aquests espais?
  • En el disseny dels nous espais, els usuaris poden aportar criteris més pedagògics i d'altres fruit de la pràctica quotidiana. Quina consideres que hauria de ser la participació de l'equip docent, de les famílies i dels alumnes com a actuals usuaris, i del municipi com a gestor d'altres usos?

 

Podeu fer les vostres aportacions emplenant aquest formulari.

Data d'actualització:  13.11.2018
Els camps marcats amb * són obligatoris.

Formulari d'aportacions al debat


*
*

Aquest espai està dedicat a les aportacions dels usuaris. Els comentaris ofensius, injuriosos o que vulnerin les lleis no hi són permesos.