• Imprimeix

Com hauria de ser el servei de menjador escolar?

Menjadors escolars

El servei del menjador escolar és un recurs educatiu de primer ordre. Aquest servei inclou l'àpat del migdia així com l'atenció als usuaris i les actuacions educatives en els períodes de temps lliure anterior i posterior al dinar. En aquest sentit, és un àmbit idoni per educar els infants en els hàbits saludables d'una dieta equilibrada, per fer-los adquirir rutines i hàbits d'higiene, i sobretot perquè guanyin en autonomia personal i perquè en millorin la socialització amb altres companys i companyes.

El Departament d'Ensenyament té la voluntat de millorar aquest servei, de reforçar-ne el caràcter educatiu i de garantir la participació de les famílies en les decisions que es prenguin sobre el servei de menjadors escolars. Ens hi ajudes?

  • El servei de menjador ha de ser entès com un espai educatiu més. Com podem millorar la qualitat educativa d'aquest servei?
  • L'adquisició de bons hàbits alimentaris és un factor bàsic per a la salut i per al creixement dels infants. Com podem millorar la qualitat alimentària dels menjadors escolars?
  • Els contractes per gestionar el servei escolar de menjador estan subjectes a la Llei de contractes del sector públic. Quins criteris s'han de tenir en compte per tal que les adjudicacions atenguin únicament criteris de qualitat del servei?
  • El nou decret ha de garantir la participació de les famílies en la gestió del servei de menjadors a través de la comissió de menjadors escollida pel consell escolar del centre. Quines haurien de ser les competències d'aquesta comissió?

Podeu fer les vostres aportacions emplenant aquest formulari.

Data d'actualització:  13.11.2018
Els camps marcats amb * són obligatoris.

Formulari d'aportacions al debat


*
*

Aquest espai està dedicat a les aportacions dels usuaris. Els comentaris ofensius, injuriosos o que vulnerin les lleis no hi són permesos.