• Imprimeix

El treball per projectes, fil conductor de la XV Jornada de la Xarxa de Competències Bàsiques

Torna
Divendres, 19 de maig de 2017
 
  • A la trobada hi haurà 15 espais simultanis en què centres de la Xarxa Cb compartiran les experiències dels treballs realitzats per projectes
 
  • Des de fa 15 anys, la Xarxa de Competències Bàsiques aplega docents amb l’objectiu de repensar els processos d’ensenyament i aprenentatge
 
  • Actualment està formada per 200 centres, tant de primària com de secundària, de diferents territoris, i implica uns 2.500 docents
 
 
La XV Jornada anual de la Xarxa de Competències Bàsiques (Xarxa Cb), enguany sota el títol “Fem projectes o entenem la vida de l’escola com un gran projecte?”, tindrà lloc dissabte dia 20 de 9.30 a 14h a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB (Bellaterra). L’objectiu de la jornada és reflexionar sobre el valor i els fruits d’aquesta formació entre iguals i en xarxa, i mostrar algunes de les experiències dels centres al voltant del treball globalitzat o per projectes, concebut com a una eina per aconseguir la millora dels aprenentatges dels alumnes i l’assoliment de competències.
 
La benvinguda a la jornada la faran la directora general d’Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll, i la directora general d’ESO i Batxillerat, Montserrat Llobet. Després tindrà lloc l’Espai diàleg, en què el professor de ciències de l’Institut Marta Estrada de Granollers i professor associat de la UAB, Jordi Domènech, i el professor de matemàtiques i cap d’estudis de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, Sergi del Moral, parlaran sobre “La (falsa) tensió entre matèries i competències en el treball per projectes”.
 
A partir de les 11,30, a l’Espai compartim, hi haurà 15 espais simultanis per compartir les experiències dels treballs per projectes realitzats pels centres de la Xarxa Cb durant el curs. Les conclusions les farà el professor de la unitat de Pedagogies Culturals, de la Facultat de Belles Arts (UB), Fernando Hernández.
 
Un total de 200 centres educatius  a la Xarxa Cb
 
Des de fa 15 anys, la Xarxa Cb aplega docents amb voluntat de repensar els processos d’ensenyament i aprenentatge en els seus centres, per mitjà de processos de formació entre iguals i en xarxa, amb vistes a compartir i a enriquir-se mútuament. Enguany la Xarxa Cb està formada per 200 centres, tant de primària com de secundària, de diferents territoris, i implica uns 2.500 docents.
 
D’acord amb l’evolució de la societat, a través de la Xarxa Cb es vol preparar els alumnes per donar respostes innovadores en una societat canviant i en evolució constant. Es vol afavorir que l’aprenentatge escolar sigui útil per a formar ciutadans crítics, amb opinió pròpia, autònoms i que siguin capaços de resoldre els nous reptes en cooperació amb els altres. A banda, cal destacar també que el fet que els centres formin part d’una xarxa ha permès compartir aquests processos entre centres i enriquir-se mútuament.
 
 
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
El treball per projectes, fil conductor de la XV Jornada de la Xarxa de Competències Bàsiques
DIA:
Dissabte, 20 de maig
HORA:
9:30-14h
LLOC:
 
 
19 de maig de 2015