• Imprimeix

Ensenyament destina 6,6 milions d'euros per a subvencionar centres concertats en entorns desafavorits

Torna
Dimarts, 14 de novembre de 2017

  • Demà s’obre la convocatòria per a presentar les sol·licituds, fins el 30 de novembre
 
  • El passat curs 2016-2017 es van beneficiar 89 centres d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, i 29 centres d’educació especial
 
El Departament d'Ensenyament obre demà la convocatòria per a sol·licitar subvencions per dotar de finançament addicional els centres concertats en entorns de característiques socioeconòmiques desafavorides. En total Ensenyament destinarà a aquest propòsit un total de 6,6 milions d’euros. El període de petició de subvencions estarà obert fins el 30 de novembre.
 
D’aquesta manera, es vol suplir les aportacions que les famílies dels alumnes en situació econòmica més desafavorida no poden realitzar, i que serveixen per finançar les activitats complementàries que desenvolupa el centre i que no són cobertes pel concert educatiu. L’objectiu és evitar la discriminació per raons econòmiques.
 
Per tal que els centres puguin accedir a la subvencions, han de tenir subscrit el concert educatiu i tenir un percentatge d’alumnes superior al 10% amb necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques o socioculturals desafavorides.
 
S’estableix un mòdul de subvenció per curs de 600 euros per a cada alumne amb necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques o socioculturals desafavorides, de tal manera que tots els que compleixin els requisits rebran subvenció.
 
El passat curs escolar 2016-2017 es van beneficiar de les subvencions 89 centres d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, i 29 centres d’educació especial –el que suposa un total de 1.364 unitats de centres ordinaris i 273 d’educació especial-. El nombre de centres segons el serveis territorial és el següent:
 
 
Servei Territorial
Centres amb subvenció curs 16-17
Consorci d’Educació de Barcelona
33
Barcelona Comarques
7
Catalunya Central
23
Girona
20
Lleida
8
Maresme-Vallès Oriental
10
Tarragona
4
Vallès Occidental
8
Baix Llobregat
4
Terres de l’Ebre
1
Total
118
 
 
14 novembre 2017