• Imprimeix

Més de 50 docents participen en la Jornada Aurora i Prudenci Bertrana a Girona

Torna
Divendres, 01 de desembre de 2017
  • Es tracta d’una trobada pedagògica que s'emmarca dins de l'any Bertrana
  • Està adreçada a tot el professorat, especialment al de llengua catalana d'educació secundària

 

Bertrana

Bertrana

Més de 50 docents han participat avui en la Jornada Aurora i Prudenci Bertrana a Girona, una trobada pedagògica que ha organitzat el Departament d’Ensenyament i que s'emmarca dins de l'any Bertrana. La jornada, adreçada a tot el professorat, especialment al de llengua catalana d'educació secundària, ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Generalitat a Girona.
 
L’obertura de l’acte ha estat a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, i de la sub-directora general de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña. Seguidament, ha tingut lloc la conferència inaugural Aurora i Prudenci Bertrana: l'escriptura, mirall de la vida, que ha dut a terme  la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Mariàngela Vilallonga.
Durant la jornada s’ha dut a terme la presentació de la Ruta literària Prudenci i Aurora Bertrana, que ha fet la responsable de l'Escola Municipal d'Humanitats de Girona (EMHU), Glòria Granell, i, després, Marta Pasqual ha exposat el llibre Tres presoners. La cloenda l’ha realitzat el comissari de l’Any Aurora i Prudenci Bertrana, Oriol Ponsatí-Murlà. La jornada ha finalitzat amb la visita guiada a l’exposició El desig de viure i d'escriure, sobre la vida i obra d’Aurora i Prudenci Bertrana, que es troba al Museu d'Història de Girona.

Any Betrana 2017
 
La Institució de les Lletres Catalanes ha impulsat la commemoració de l’any Bertrana 2017 amb l’objectiu de fer conèixer més i millor l’obra tant de Prudenci com d’Aurora Bertrana. Més enllà de la seva vinculació familiar, Prudenci Bertrana i Compte (Tordera, 1867 — Barcelona, 1941) i la seva filla Aurora Bertrana i Salazar (Girona, 1892 — Berga, 1974) reflecteixen, de manera complementària, un enorme ventall d’aspectes de la cultura i la literatura catalanes del segle xx.
 
 
1 de desembre de 2017