• Imprimeix

Prop de 200 alumnes i professors promouen la literatura catalana en una jornada a la Universitat Autònoma de Barcelona

Torna
Divendres, 15 de desembre de 2017

  • La Jornada Tocats per la literatura s’adreça a alumnat de batxillerat de literatura catalana
fp

fp

Prop de 200 alumnes i professorat de literatura catalana s’han aplegat avui a la Universitat Autònoma de Barcelona per participar en la Jornada Tocats per la literatura. Adreçada a estudiants de batxillerat, la jornada vol promoure l’interès per la literatura catalana entre els més joves, i alhora enfortir vincles entre el professorat de secundària i el Departament de Filologia Catalana de la UAB.
 
Durant el matí, ha tingut lloc la inauguració a càrrec del subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d'Ensenyament, Aleix Gabarró, i del degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, Joan Carbonell.
 
Posteriorment, se celebraran tallers on els alumnes podran triar i treballar diversos temes:
 
-       Taller de teatre: per a treballar l’expressió oral, la lectura dramatitzada i el llenguatge teatral.
-       Taller El guió televisiu: nocions sobre el món del guionatge, estructures del capítol, la tensió narrativa o els referents literaris.
-       Taller de narrativa El zombi i la margarida: eines per construir un conte o una novel·la.
-       Taller Procés per portar una obra del paper a la pantalla: convertir un text en imatges, trasllat de la història al guió i escriptura del guió.
-       Taller El repte literari i musical al rap. Habilitats, recursos i praxi: anàlisi del rap com a recurs literari, recursos fonètics i mètrics.
-       Taller La cosa de la glosa: per analitzar i aprendre a fer una glosa.
-       Taller La literatura als cartells publicitaris: anàlisi de textos de cartells publicitaris o informatius i proposta de millora de la redacció a partir de recursos literaris.
 
 
15 de desembre de 2017