• Imprimeix

Ensenyament participa en un projecte europeu per a reformar la formació professional a Egipte

Torna
Divendres, 29 de desembre de 2017

  • En el programa hi participen representants del Departament i membres dels equips docents de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona i de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges
 
  • Un dels objectius és millorar la transferència de coneixements en la formació professional del sector turístic
 
El Departament d’Ensenyament -en col·laboració amb l’Agència Catalana de cooperació al desenvolupament-, participa en un projecte europeu per a reformar la formació professional a Egipte. S’emmarca en el programa Suport al programa de reforma de la formació professional a Egipte, finançat per la Unió Europea.
 
L’objectiu de la participació catalana en el projecte és fomentar, en l’àmbit de l’hoteleria i turisme, la transferència i intercanvi de coneixements, la formació, i l’actualització de les competències i les qualificacions professionals. Alhora, es vol potenciar la requalificació de professionals del sector turístic egipci i implementar millores de les competències, basades en els programes vigents a Catalunya.
 
En aquest marc, els tècnics del Departament d’Ensenyament han revisat, ampliat i millorat el material formatiu dels socis egipcis per a la formació professional en el sector turístic, en els àmbits específics del turisme verd i de  l’atenció al client. Al mateix temps, hi han participat docents de  l’Institut  Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona i de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, que han preparat material per a una formació a un grup de 45 treballadors del sector turístic egipci.
 
La proposta parteix de la base de l'actual formació tècnica i professional a Egipte, i hi afegeix l’experiència de Catalunya en l'àmbit de la formació i de les competències professionals en el sector turístic. La contribució del Departament d’Ensenyament i de l’Agència catalana de Cooperació al  Desenvolupament té un ajut de 25.000 € de finançament extern per part del govern egipci dins el marc de la política de veïnatge de la Unió Europea.
 
 
29 de desembre de 2017