• Imprimeix

Ensenyament i L'Hospitalet de Llobregat acorden la construcció de l'Escola Paco Candel per al curs vinent

Torna
Divendres, 09 de febrer de 2018

  • També la posada en funcionament d’un nou institut fruit de la segregació de l’Institut Llobregat i la conversió de l’escola El Gornal en institut escola
  • Per a obres de millora en centres, es preveu una inversió global d’1,45M€
  • Aquestes actuacions s’emmarquen en el desplegament de l’acord marc de col·laboració establert entre ambdues administracions el 2016
 
El Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat han acordat un seguit d’actuacions de cara al proper curs 2018-2019: la construcció de l’Escola Paco Candel, la posada en funcionament d’un nou institut fruit de la segregació de l’Institut Llobregat, la conversió de l’escola El Gornal en institut escola i diverses obres de millora. Aquestes s’emmarquen en el desplegament de l’acord marc de col·laboració establert entre ambdues administracions el 2016, basat en la coresponsabilitat per a la prestació del servei educatiu a la ciutat.
 
Pel que fa a equipaments i construccions, es preveu una inversió global d’1,45M€ per a obres de millora en centres educatius, dels quals 280.000 seran aportats pel municipi. En relació a nous centres, s’ha acordat la construcció de l’Escola Paco Candel, en què s’ha establert un conveni pel qual Ensenyament n’assumirà el finançament i l’Ajuntament en desenvoluparà el projecte i la construcció. També està prevista la construcció de l’Escola Ernest Lluch, que segueix el curs previst i de la qual properament se’n presentarà l’avantprojecte a la comunitat educativa.

Per al curs 2018-2019 s’impulsarà un nou projecte educatiu per a la ciutat amb la posada en funcionament d’un nou institut d’educació secundària, fruit de la segregació de l’actual Institut Llobregat, que assumirà l’oferta d’ESO i Batxillerat. L’actual institut mantindrà el projecte centrat en els ensenyaments de formació professional i de l’tinerrai i formatiu específic (IFE) que ofereix. Una altra novetat de cara al curs vinent és que l’escola El Gornal passarà a ser institut escola i s’hi implantarà el primer curs d’ESO.
 
 
9 de febrer de 2017