• Imprimeix

Ensenyament participa al Salon de l'Agriculture de Tarbes a França per fomentar la relació entre els centres d'FP i les empreses del sector

Torna
Dilluns, 12 de març de 2018

  • L’objectiu és desenvolupar la innovació i transferència de coneixement entre els centres de formació professional i les empreses, en el marc del sector agroalimentari i del sector del turisme alimentari.

  • El Departament participa en la dinamització del projecte, subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)
fp1

fp1

El Departament d’Ensenyament ha participat en la trobada del projecte TransferiNN dins del Salon de l’Agriculture de Tarbes (França), per tal de fomentar la relació entre els centres de formació professional i les empreses agroalimentàries i de turisme alimentari. El projecte està subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb un pressupost d’1.776.942€. La Fira, que ha tingut lloc entre el 8 i l’11 de març, és un dels espais agraris més importants de França, que convoca tots els anys a més de 60.000 visitants i té 330 expositors.
 
A la trobada han participat professionals i empreses dels diversos socis del projecte pertanyents a 4 regions transfrontereres: Occitània, Nova Aquitània, País Basc i Catalunya. D’aquesta manera, es vol desenvolupar la innovació i la transferència de coneixement entre els centres de formació professional, empreses i altres entitats del sector.
 
Per part d’Ensenyament, han participat representants del Departament i professorat dels instituts Caparrella de Lleida, Carles Vallbona de Granollers, Escola del Treball de Lleida i Institut de Vic. A més, també hi han pres part un membre de l’associació Segrià sec i l’empresa de cervesa Seelen Artesana.
 
L’objectiu és constituir una xarxa de centres de coneixement i empreses del sector agroalimentari, d’ambdós costats de la frontera, per desenvolupar projectes d’innovació amb les empreses, centrats en la fabricació avançada, el turisme i la indústria agroalimentària. Per aquesta raó, s’aprofita la fira internacional del sector agrari, on el nombre d’empreses del sector que hi participen és molt elevat.  
 
Al mateix temps, es vol donar un suport a empreses per a impulsar dinàmiques d'innovació i establir relacions amb centres de formació professional, centres tecnològics, universitats, etc. per millorar-ne la competitivitat. Això ha de permetre que es puguin desenvolupar projectes col·laboratiu i incorporar al sistema educatiu el coneixement generat en les diferents àrees geogràfiques i sectorials.

12 de març de 2018