• Imprimeix

Més de 100 alumnes de batxillerat participen a la I Jornada de Literatura Catalana i Batxillerat a Tortosa

Torna
Dimecres, 11 d'abril de 2018

  • La jornada, que han tingut lloc aquest matí a la Universitat Rovira i Virgili, ha comptat amb la participació de la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Rosa Artigal, i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid
 
 
Tortosa 1

Tortosa 1

Un total de 104 alumnes de batxillerat de set centres educatius de les Terres de l’Ebre han participat avui, a la Universitat Rovira i Virgili (URV), a la I Jornada de Literatura Catalana i Batxillerat que s’ha dut a terme a Tortosa. L’acte ha comptat amb la participació de la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Rosa Artigal, i de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a  les Terres de l’Ebre, Manolita Cid. També hi ha participat la directora del departament de Filologia Catalana de la URV, Carme Oriol, qui ha obert la jornada, i, com a representant de l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV, Josep Bargalló.
 
La jornada té com a objectiu apropar els alumnes de batxillerat al grau de Filologia Catalana. Per això, s’organitzen activitats poètiques i literàries, atès que suposen un punt de contacte entre estudiants, professionals i autors de la història de la literatura catalana. En aquesta primera edició a Tortosa, hi han participat alumnes dels set següents instituts: Sales i Ferré d’Ulldecona, Sòl-de-Riu d’Alcanar, Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, Deltebre de Deltebre, Berenguer IV d’Amposta, Tecnificació d’Amposta i Joaquim Bau de Tortosa.
 
Tortosa 2

Tortosa 2

Després de la inauguració oficial, han tingut lloc dues conferències: “M. Aurèlia Capmany; Feliçment jo soc una dona” a càrrec de Magí Sunyer (URV); i “Poesia: sentiments i emocions” a càrrec de Montserrat Corretger (URV). Posteriorment, s’han celebrat tres tallers literaris: “El sonet d'una hermosa dama que es pentinava: de Francesc Vicent Garcia a Gerard Vergés” per part de Josep Bargalló, “Ruta literària: Tortosa sota l’ombra de Gerard Vergés” ofert per Xell Aixarch (Biblioteca Marcel·lí Domingo) i “Taller de poesia Gerard Vergés” a càrrec de Xell Aixarch i Irene Prades (Biblioteca Marcel·lí Domingo). La cloenda, de la mà Carme Sansa i el músic Jaume Mallofré, ha estat l’espectacle sota el títol “Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany”.
 
 
 
11 d’abril de 2018

Més informació