• Imprimeix

El centres d'FP mostren els seus sistemes de gestió de qualitat en la II Jornada de portes obertes

Torna
Dimecres, 16 de maig de 2018

  • A través de la jornada, que se celebrarà demà, es vol compartir el model del Projecte de Qualitat i Millora Contínua de cada centre amb un objectiu comú: compartir models de gestió internacionalment reconeguts per tal d’assolir l’èxit educatiu
fp

fp

Un total de 18 centres de formació professional obriran demà les portes per mostrar els seus sistemes de gestió de qualitat. Serà en el marc de la II Jornada de portes obertes de la qualitat  adreçada a centres educatius i d’altres organitzacions, i que compta amb més de 250 persones inscrites.
 
La Jornada de portes obertes de la qualitat té un doble objectiu. Per una banda, mostrar els avantatges que suposa adoptar models internacionals de gestió de les organitzacions. D’altra banda, oferir als centres educatius que hi vulguin participar -i també a les empreses i institucions del territori-, el suport, orientació i formació per acompanyar-los en la millora de la gestió de les seves organitzacions. 
 
Enguany un total de 18 centres educatius d'arreu de Catalunya mostren bones pràctiques educatives i de gestió a la Jornada. Aquesta, té com a prioritat donar a conèixer l’organització i gestió d’aquests centres, d’acord amb models internacionalment reconeguts, per tal d’assolir l’èxit educatiu. Cada centre durà a terme una presentació de bones pràctiques relacionades amb una gestió excel·lent. Els centres completaran la jornada amb una visita a les seves instal·lacions.
 
La Jornada permet conèixer l’adopció d’eines avançades de gestió dels centres.  També posa en valor l’impacte que tenen aquestes eines en relació a la gestió de projectes i l’assoliment de resultats excel·lents. L’activitat està adreçada a qualsevol centre que tingui interès en trobar exemples de bones pràctiques en relació a la gestió. Els centres que obren les seves portes combinen i integren una gestió que es fonamenta en l’acompliment dels requisits  de la Norma ISO 9001:2015 i l’aplicació de les directrius del Model de gestió d’excel·lència e2cat.
 
El Projecte de Qualitat i Millora Contínua -PQiMC- té com a objectiu ajudar els centres educatius a dissenyar, implementar, avaluar i millorar contínuament els seus sistemes de gestió. Les metodologies utilitzades es fonamenten en els principis de la gestió de la qualitat i d’acord amb models basats en normes internacionals (ISO 9001 i EFQM). Alhora, es vol aconseguir l’excel·lència en els resultats educatius a través de la millora contínua dels processos, la confiança i la satisfacció de l’alumnat, les famílies, les empreses i els diferents agents implicats.
 
Actualment, més de 165 centres participen en el Programa de Qualitat i Millora Contínua.  La II Jornada tindrà lloc en els següents centres:
 
Institut Montsià d’Amposta
Institut Pere Martell de Tarragona
Institut Cal·lípolis de Tarragona
Institut Comte de Rius de Tarragona
Institut Vidal i Barraquer de Tarragona
Institut Baix Camp de Reus
Institut Escola del Treball de Lleida
Institut Josep Brugulat de Banyoles
Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona
Institut Giola de Llinars del Vallès
Institut Carles Vallbona de Granollers
Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa
Institut Bonanova de Barcelona
Institut Escola del Treball de Barcelona
Institut Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat
Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat
Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat
Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei
 
 
16 de maig de 2018