• Imprimeix

El conseller Josep Bargalló visita els joves refugiats del Complex Educatiu de Tarragona i es reuneix amb el cònsol del Marroc Abdelaziz Jatim

Torna
Dimecres, 08 d'agost de 2018

  • El titular d’Ensenyament i el cònsol general del Marroc a Tarragona, Lleida i l’Aragó han visitat els nois que viuen al Complex
fp

fp

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí els joves refugiats que actualment viuen al Complex Educatiu de Tarragona, conjuntament amb el cònsol general del Marroc a Tarragona, Lleida i l’Aragó, Abdelaziz Jatim. Són nois que majoritàriament provenen del Marroc, i d’altres països africans.
 
Josep Bargalló i el cònsol han mantingut una breu reunió on han establert la voluntat de col·laboració entre els dos governs en matèria lingüística. Així, s’oferirà la possibilitat d’introduir l’ensenyament de la llengua i cultura àrab com a activitats extraescolars en alguns centres educatius. El conseller també ha recordat que Ensenyament disposa de diversos programes de formació per a joves migrants, que suposen una eina per afavorir la seva integració i els dota més oportunitats de futur.
 
El conseller d’Ensenyament i el cònsol han mantingut una trobada amb els joves refugiats, que en arribar a Catalunya han estat atesos al Complex per l’entitat INTRESS, amb el suport de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Els joves reben atenció dels educadors, que poden ser educadors socials, traductors, psicòlegs i integradors socials. En el Complex es duen a terme activitats esportives, tallers i activitats de lleure, així com alfabetització per facilitar la seva integració en l’entorn d’acollida.
 
 
8 d’agost de 2018

Més informació