• Imprimeix

El president Torra als mestres: "Volem que us sentiu lliures per aplicar els projectes educatius que considereu"

Torna
Dijous, 13 de setembre de 2018
El president Torra, acompanyat del conseller Bargalló, ha inaugurat la nova escola El Far (Fotografia: Jordi Bedmar)

El president Torra, acompanyat del conseller Bargalló, ha inaugurat la nova escola El Far (Fotografia: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dijous a la comunicat educativa que “sabem i volem que treballeu amb tota independència, vosaltres sou qui millor podeu dir-nos com hem d’educar els nostres infants, i volem que ho feu amb total llibertat”. “Sentiu-vos lliures per aplicar els projectes educatius que heu d’aplicar- ha dit- perquè ningú ho sap fer millor que vosaltres".
 
El cap de l’Executiu ha adreçat aquest missatge aquest migdia en el decurs de l’acte inaugural  de l’Escola El Far, a Calella (Maresme). El president, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i de l’alcaldessa del municipi, Montserrat Candini, ha fet una visita al centre i ha parlat amb mestres, pares i alumnes. També hi ha assistit l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i la directora de l’Escola, Anna Codina.
 
Quim Torra s’ha dirigit també als pares i mares presents, als quals ha demanat que “acompanyeu els vostres fills i també els mestres, estimeu-los”, perquè “el que fa a un país alguna cosa més que un país és el respecte i una certa admiració pels seus mestres”.
 
El conseller Bargalló, per la seva banda, ha insistit durant la seva intervenció que “l’Escola existeix no perquè hi ha un edifici, sinó que existeix perquè hi ha mestres”, que, ha subratllat, “són els que saben com ha d’anar l’Escola, són els que ens ensenyen a tots com ha d’anar l’Escola, són els que fan allò que els demanem i molt més”.
 
L’Escola El Far
 
L’Escola El Far és un centre de dues línies amb 375 alumnes, des de P3 a sisè de primària. El nou equipament ocupa la planta baixa de les naus de l’antic complex de la fàbrica Llobet-Guri, construït l’any 1920 i dedicat a la fabricació de gènere de punt. Es tracta d’un dels exemples més importants de reutilització d’un espai productiu a Catalunya.
 
Aquest projecte, una vella reivindicació de la comunitat educativa, es va iniciar el 2013, amb la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat per a la cessió d’usos de la fàbrica Llobet-Guri per fer-hi un complex educatiu i el 2014 se’n va aprovar el pla d’usos. El projecte ha comptat amb un pressupost de 4 milions d’euros.
 
Durant la seva estada a Calella, el president ha inaugurat també la plaça Muriel Casals i ha visitat l'Ajuntament.