• Imprimeix

Ensenyament presenta a la Fira Àpat l'oferta formativa dels sectors alimentari i de la restauració

Torna
Dissabte, 06 d'octubre de 2018
 
  • L’objectiu és donar a conèixer a les empreses i als visitants els diferents títols, programes i serveis que s’ofereix a l’FP en aquest àmbit
 
  • Alumnes de quatre instituts d’arreu del territori faran demostracions de cuina en directe amb productes de proximitat
 
  • Actualment 8.532 joves catalans cursen algun dels cicles formatius vinculats a aquests sectors, dels quals 265 ho fan en la modalitat dual
 
Fira Àpat 1

Fira Àpat 1

El Departament d'Ensenyament presentarà a la Fira àpat l’oferta de cicles formatius de formació professional vinculats als sectors alimentari i de la restauració. Amb aquest objectiu, el Departament donarà a conèixer a les empreses i als visitants de la fira els diferents títols, programes i serveis que s’ofereix a l’FP en aquest sector. La fira comença avui dia 6 i fins al 8 d’octubre es podrà visitar al Recinte Cúpula Events del Centre Comercial Les Arenes de Barcelona.
 
Alumnes de quatre centres educatius, que cursen estudis vinculats a l’alimentació, faran demostracions de cuina en directe amb productes de temporada vinculats al seu entorn territorial. Concretament seran estudiants dels instituts Joan Ramon Benaprès de Sitges, del Bisbe Sevilla de Calella, del Cavall Bernat de Terrassa i del de Tona, que ajudaran en el procés de la demostració i faran el servei de les degustacions que hagin elaborat.
Fira Àpat 2

Fira Àpat 2

Difusió de l’oferta formativa en alimentació i restauració
 
Així doncs, la participació en aquesta fira permet al professorat d’FP poder entrar en contacte amb les empreses del sector i promocionar els cicles formatius que poden donar resposta a les necessitats de les empreses relacionades amb els sectors alimentari i de la restauració. Atès que es tracta d’una fira professional dels aliments produïts a Catalunya, on els productors i elaboradors de productes catalans poden presentar cada any els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals, es poden establir contactes amb entitats per possibilitar la formació dual a Catalunya.
 
Ensenyament farà difusió dels següents cicles formatius, ja siguin de grau mitjà o de grau superior:
-       Cuina i gastronomia (Grau mitjà)
-       Serveis en restauració (Grau mitjà)
-       Forneria, pastisseria i confiteria (Grau mitjà)
-       Elaboració de productes alimentaris (Grau mitjà)
-       Olis d'oliva i vins (Grau mitjà)
-       Direcció de cuina (Grau superior)
-       Direcció de serveis en restauració (Grau superior)
-       Vitivinicultura (Grau superior)
 
Més de 8.500 alumnes cursen cicles relacionats amb la Fira
 
Actualment, un total de 8532 alumnes d’arreu de Catalunya cursen alguns dels cicles formatius relacionats amb els àmbits presents a la Fira, tant en centres públics com privats. D’aquests, 265 pertanyen a la modalitat dual. Els alumnes que segueixen algun d’aquests cicles en dual ho fan en 33 centres educatius, a través de 378 empreses i entitats que han signat convenis de col·laboració amb el Departament Ensenyament.
 
Més informació sobre l’oferta de formació professional:  http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/fp/
 
6 d’octubre de 2018