• Imprimeix

Ensenyament i la Fundació Naturgy promouen les tecnologies sostenibles en l'àmbit de l'automoció a través de l'FP dual

Torna
Diumenge, 07 d'octubre de 2018
  • A través d’un conveni, s’estableix la col·laboració per impulsar la formació de professors de dos cicles formatius en matèria de gas natural vehicular (GNV)
 
  • Més d’un centenar d’alumnes de dos centres de Barcelona es formaran ja aquest curs 2018-2019 i podran fer pràctiques en empreses del sector
fotografia

fotografia

El Departament d’Ensenyament i la Fundació Naturgy promouen les tecnologies sostenibles en l’àmbit de l’automoció a través de la formació professional dual.  Aquesta setmana, el sotsdirector general de Programes, Formació i Innovació del Departament d’Ensenyament, José Antonio Andrés, i el director general de la Fundació Naturgy, Martí Solà, s’han reunit amb representants dels centres de formació professional i les empreses que participen en un projecte per actualitzar continguts en matèria de noves tecnologies i combustibles sostenibles en modalitat dual.
 
Així, durant aquest curs 2018-2019, un total de 113 alumnes de l’Institut La Guineueta i l’Institut Mare de Déu de la Mercè, de Barcelona, estan rebent formació específica sobre gas natural vehicular (GNV), amb l’objectiu que aquesta tecnologia millori la qualitat de l’aire en els entorns urbans. Alhora, s’ha dut a terme la formació de 25 professors de nou centres que imparteixen el cicle de grau superior d’Automoció i el cicle de grau mitjà d’Electromecànica de Vehicles Automòbils.
 
En la formació al professorat hi han col·laborat SEAT i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Alhora, els alumnes podran fer  pràctiques en les empreses APPLUS, FCC, TMB i Urbaser.
 
Durant la trobada, el sotsdirector d’FP d’Ensenyament ha destacat que “gràcies a acords com aquest, la formació professional de Catalunya ja fa temps que es troba en situació d’oferir als estudiants uns estudis moderns i d’elevat nivell tecnològic. Uns estudis que capaciten a l’alumnat a desenvolupar les competències professionals que necessiten les empreses, en un context de canvi permanent, per ser cada dia més competitives”. De la seva banda, el director general de Naturgy ha remarcat que “a més d’introduir la formació en una tecnologia sostenible com el GNV, aquesta actuació conjunta permetrà al sector disposar de professionals qualificats, que fins ara era molt difícil trobar en el mercat laboral”.
 
 
7 octubre de 2018