• Imprimeix

Saló de l'Ensenyament

saló ensenyament

El Saló de l'Ensenyament, una de les grans cites de l'àmbit educatiu a Catalunya, tindrà lloc a Barcelona del 9 al 13 de març de 2016.

La trobada agrupa iniciatives adreçades a estudiants i professionals del món de l'ensenyament amb l'objectiu d'oferir una informació àmplia i actualitzada de l'oferta d'estudis a Catalunya. Hi participen expositors d’estudis universitaris, d'altres estudis superiors, d’estudis complementaris, de formació professional i d'idiomes, de centres de batxillerat i de serveis per a l'educació.

Dins del Saló, l'estand del Departament d'Ensenyament disposa dels punts d'atenció següents:

  • El taulell central, on s'informa del batxillerat, la formació professional, els ensenyaments esportius, els artístics professionals (arts plàstiques i disseny, música, dansa, circ i teatre), els programes de formació i inserció, l'educació d'adults, la formació a distància a l’IOC i els ensenyaments d'idiomes. També s'hi informa de les vies d'accés a  aquests estudis, ja sigui de manera directa o mitjançant la superació de proves, així com del passaport de les llengües i del programa Erasmus+. En aquest taulell, a més, hi ha una zona destinada a l'atenció específica dels docents.
  • Els despatxos d'atenció individual: dotze despatxos on un equip de professionals amb experiència en l'orientació per triar estudis atén individualment els estudiants i les seves famílies.
  • L'àrea d'autoconsulta, un espai equipat amb ordinadors de lliure accés on cadascú pot informar-se de l'oferta formativa que més l'interessa; també s'hi ofereix assessorament personalitzat sobre el web Estudiar a Catalunya.


Espais específics

En relació a la formació professional industrial, el Saló oferirà una mostra d'un procés industrial automatitzat: des de la matèria primera fins a l'embalatge, els visitants fan un recorregut en què poden interactuar en petites activitats dirigides.

Quant a l'ESO, el batxillerat i la formació professional, es podrà conèixer els itineraris o vies acadèmiques que hi ha per accedir o continuar estudis i trobar el que més s’adapta al seu objectiu professional.

En el Saló també hi participen el Complex Educatiu de Tarragona i el Consorci d’Educació de Barcelona, que informa de l’oferta educativa global no universitària de la ciutat de Barcelona.

En el sector dels estudis universitaris s’informa de les universitats catalanes i dels estudis artístics superiors (disseny, conservació i restauració de béns culturals, música, art dramàtic i dansa).

Saló de l'Ensenyament: del 9 al 13 de març de 2016

Recinte firal de Montjuïc (Palau 2)

Horari

- De dimecres a divendres, de 9 a 19 hores
- Dissabte: de 10 a 20 hores
- Diumenge: de 10 a 14 hores

Data d'actualització:  01.02.2016